Συνεχίζονται οι δράσεις αλληλεγγύης της ΕΛΤΑ Courier- Στον Σύλλογο «Αμυμώνη» δωρίστηκαν 340 kg τρόφιμα

Δημοσιεύτηκε στις 22-01-2019

Σχεδόν 350 κιλά τρόφιμα πρώτης ανάγκης παρέδωσε η ΕΛΤΑ Courier στον Πανελλήνιο Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες «Αμυμώνη», το πρωί της Δευτέρας 21 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί η εταιρεία σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική κίνηση Wise Greece. 

Τον Πρόεδρο της ΕΛΤΑ Courier, κ Αντώνη Φειδοπιάστη, καθώς και συνεργάτες του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκου Παππά, υποδέχτηκε η Πρόεδρος της «Αμυμώνης», κα Παρασκευή Μπέλλου, στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου στο Ελληνικό.

«Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες ‘’Αμυμώνη’’ ιδρύθηκε το 1993 στην Αθήνα, είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ειδικώς αναγνωρισμένο ως φιλανθρωπικό, πιστοποιημένο από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Δραστηριοποιούμαστε κυρίως στην περιοχή της Αττικής, ενώ επεκτείνουμε τις υπηρεσίες μας σε όλη την Ελλάδα. Οι ωφελούμενοι μας είναι παιδιά και ενήλικες με προβλήματα όρασης (είτε ολική, είτε μερική απώλεια της όρασής τους) και πρόσθετες αναπηρίες (όπως νοητική υστέρηση, αυτισμό, σύνδρομα, νευρολογικές διαταραχές και ψυχιατρικές, κινητικά προβλήματα, επιληψία, προβλήματα ακοής κ.λπ.) και ο βασικός μας στόχος είναι η όσο δυνατόν μεγαλύτερη ανεξαρτητοποίηση τους στην καθημερινή διαβίωση. Σήμερα, μέσα από τα προγράμματά μας, παρέχουμε υπηρεσίες σε 90 άτομα, από βρέφη έως ενήλικες μέχρι 45 ετών, παρέχοντάς τους εκπαίδευση, θεραπεία, συμβουλευτική και στήριξη», εξήγησε η κα Μπέλλου. «Σας ευχαριστούμε θερμά για την απλόχερη βοήθεια που προσφέρετε στο Κέντρο μας. Η προσφορά σας θα αποτελέσει ουσιαστική βοήθεια στο έργο μας».

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της ΕΛΤΑ Courier ξεναγήθηκε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας, όπου συνάντησε το προσωπικό αλλά και τα παιδιά, ενώ ενημερώθηκε εκτενώς για τα προγράμματα του Συλλόγου.

«Είναι ιδιαίτερα μεγάλη η χαρά και η τιμή μας που βρεθήκαμε σήμερα δίπλα στα παιδιά και γνωρίσαμε τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που τους προσφέρει -με τόση αγάπη - ο Σύλλογος Αμυμώνη. Η ΕΛΤΑ Courier, πιστή στη δέσμευσή της να βρίσκεται στο πλευρό των συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη, υποστηρίζει τέτοιες προσπάθειες, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη και το κοινωνική υπεθυνότητά της», επεσήμανε ο κ. Φειδοπιάστης.  

Υπενθυμίζουμε ότι η σημερινή παράδοση αποτελεί μέρος μιας σειράς δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που θα υλοποιηθούν καθόλη τη διάρκεια του Ιανουαρίου και περιλαμβάνουν τη δωρεά τροφίμων αλλά και εξοπλισμού πληροφορικής σε ιδρύματα και κοινωνικές δομές στην Αττική.