Αποστολή μας εσείς να μείνετε σπίτι. Εμείς σας εξυπηρετούμε με σταθερότητα και υπευθυνότητα.

Δημοσιεύτηκε στις 02-04-2020

Η εξάπλωση του κορωναϊού Covid-19 έχει προκαλέσει σαρωτικές αλλαγές στην καθημερινότητα και στην επιχειρηματική δραστηριότητα. Η ΕΛΤΑ Courier, σε αυτή τη δοκιμασία, επέδειξε εγρήγορση και στάθηκε, από την πρώτη στιγμή, δίπλα στο κοινωνικό σύνολο με συνέπεια και υπευθυνότητα. Ενεργοποίησε άμεσα τα σχέδια επιχειρησιακής συνέχειας και έλαβε όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας, παρά το αυξημένο κόστος που αυτά συνεπάγονται, προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα σε όλη τη χώρα και να εξυπηρετεί όλους τους συμπολίτες μας που «μένουν σπίτι».

Προκειμένου να εξακολουθήσουμε να σας προσφέρουμε καλές υπηρεσίες, εξασφαλίζοντας την προστασία εργαζομένων και πελατών, σας ενημερώνουμε παρακάτω για ορισμένες αναγκαίες διαφοροποιήσεις στις διαδικασίες μας:

  1. Η είσοδος στα καταστήματα, τα οποία απολυμαίνονται διαρκώς και είναι εφοδιασμένα με αλκοολούχα διαλύματα στη διάθεση εργαζομένων και πελατών, πραγματοποιείται με σειρά και ελεγχόμενα (ένας πελάτης κάθε φορά).
  2. Αλλάζει το ωράριο εξυπηρέτησης από τις θυρίδες, οι οποίες λειτουργούν πλέον για το καταναλωτικό κοινό με ωράριο 09:00 – 17:00.
  3. Οι παραδόσεις στην Πόρτα πραγματοποιούνται στη είσοδο, σε ανοιχτό χώρο, τηρουμένων των κατάλληλων αποστάσεων. Συστήνεται οι πελάτες να κρατούν το δικό τους στυλό, στις περιπτώσεις που απαιτείται η υπογραφή εντύπων.
  4. Για παραλαβές αντικειμένων με αντικαταβολή ή για εξόφληση τελών αποστολής, συστήνεται η χρήση κάρτας μέσω pos, αντί των μετρητών.
  5. Εισάγεται δυνατότητα ανέπαφης παράδοσης, για αντικείμενα χωρίς αντικαταβολή και χρέωση παραλήπτη, υπό την προϋπόθεση της έγγραφης συναίνεσης του αποστολέα και εφόσον έχει καταχωρηθεί κινητό τηλέφωνο.
  6. Αναστέλλεται προσωρινά η πρόσθετη υπηρεσία «επίδοση σε προκαθορισμένη ώρα».
  7. Σε περίπτωση αδυναμίας επίδοσης, τα αντικείμενα παραμένουν στα καταστήματα για 15 ημέρες, κατά τις οποίες μπορεί να πραγματοποιηθεί επίδοση από τη θυρίδα. Εναλλακτικά, σε περίπτωση κωλύματος, μπορείτε να ζητήσετε το αντικείμενο να διαβιβαστεί σε κοντινό σας κατάστημα ΕΛΤΑ, από όπου θα μπορέσετε να παραλάβετε και μετά το πέρας των 15 ημερών.

Τέλος σας γνωρίζουμε πως, μέχρι στιγμής, η ΕΛΤΑ Courier ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις των πελατών για άμεσες επιδόσεις, οι οποίες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, επιτυγχάνονται σε 1 έως 3 ημέρες. Ωστόσο, λόγω έκτακτων ακυρώσεων πτήσεων, αλλαγών σε ακτοπλοϊκές διαβιβάσεις ή άλλων κωλυμάτων, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στη διαβίβαση των αντικειμένων στους παραλήπτες. Για αντικείμενα από / προς χώρες του εξωτερικού, παρακαλούμε συμβουλευθείτε την ιστοσελίδα μας για αλλαγές ή περιορισμούς.

Επισημαίνουμε ότι, πλην των ανωτέρω τροποποιήσεων, όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες προσφέρονται κανονικά και στις ίδιες (προ της πανδημίας) τιμές, χωρίς καμία αναπροσαρμογή ή επιβάρυνση για τους πελάτες μας. Οι εργαζόμενοι της ΕΛΤΑ Courier δίνουν με αυταπάρνηση τη δική τους μάχη για τη διασφάλιση της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης όλων. Ζητάμε την κατανόησή σας για τυχόν δυσλειτουργίες και σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ