Παράνομη χρήση επωνυμίας ΕΛΤΑ - ΕΛΤΑ Courier! | Χορηγούμενες διαφημίσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media)

Δημοσιεύτηκε στις 19-09-2023

Με αφορμή αναφορών για αναρτήσεις διαφημίσεων (χορηγούμενων ή μη) στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media), η ΕΛΤΑ Courier ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι ουδέποτε θα ζητήσει χρήματα για αδιάθετα ή ανεπίδοτα αντικείμενα, καθώς τέτοιου είδους πρακτικές δεν εμπίπτουν στον κανονισμό και την πολιτική της Εταιρίας.

Ενδεικτικό παράδειγμα τέτοιων διαφημίσεων αποτελεί το εξής:

«Κάθε χρόνο, πολλά αδιεκδότητα πακέτα συσσωρεύονται σε αποθήκες και πρέπει να απορρίπτονται σύμφωνα με τους κανόνες που έχει θέσει η ΕΛΤΑ Hellenic Post. Ωστόσο, η εταιρεία προσφέρει μια μοναδική προσφορά: τυχαία αντικείμενα μόνο με 2,00€. Μέσα σε αυτά τα πακέτα, μπορείτε να βρείτε διάφορα αντικείμενα, από ηλεκτρονικά μέχρι είδη οικιακής χρήσης, αξεσουάρ και δώρα. Υποβάλετε το αίτημά σας μέσω του ακόλουθου συνδέσμου και λάβετε ένα κιβώτιο με πολλά ενδιαφέροντα αντικείμενα»,

Σε περίπτωση που εντοπίσετε τέτοιου είδους κακόβουλες αναρτήσεις / διαφημίσεις, η ΕΛΤΑ Courier συνιστά να μην ακολουθήσετε τυχόν συνδέσμους (links) και να μην δώσετε οποιοδήποτε προσωπικό σας στοιχείο, όπως κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών και πιστωτικών καρτών.

Υπενθυμίζουμε ότι η χρήση της επωνυμίας και του λογότυπου της ΕΛΤΑ Courier από τους δημιουργούς τέτοιων κακόβουλων διαφημίσεων είναι παράνομη.